欢迎来河北专接本网!

咨询热线:0311-85022170

网站首页 > 试题库 > >河北省普通专升本考试英语专业模拟试卷 5【附答案】

河北省普通专升本考试英语专业模拟试卷 5【附答案】

来源:河北专接本网

浏览次数:1次

发布时间:2022-03-09 17:13:28

河北省普通专科接本科教育考试

英语专业模拟试卷(五)

(考试时间:150分钟)

(总分:240分)

说明:请在答题纸的相应位置上作答,在其他位置上作答的无效。

PartⅠ Listening Comprehension

Section A: Conversations. (2*15=30)

Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken ONLY ONCE. After each questions, there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A, B, C, and D, and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with the single line through the center.

1.  A. A library.

B. A restaurant.

C. A home.

D. A hotel.

2.  A. The woman is happy at least.

B. The young man hasnt stolen anything.

C. The young man was excused from emptying his pockets.

D. The woman didnt think the young man stolen anything.

3.  A. A tax agency.

B.A few tax figures.

C. A tax cheat.

D. A check of the womans taxes.

4.  A. Fail to keep her home locked up.

B.Rob people she knows.

C. Turn the car around and go home.

D. Become afraid of someone robbing her.

5.  A. The students money.

B. The woman s son.

C. A call to Mrs. Watkins.

D. A lesson in stealing.

6.  A. Brother and sister.

B. Husband and wife.

C. Mother and son.

D.Father and daughter.

7.  A.The police have already been called.

B. The speakers havent entered the mans home.

C. The woman robbed the mans home.

D. The robber is still inside the house.

8.  A. They dont have certain gifts or opportunities.

B. They dont know its easier.

C. They take to the streets and sell drugs.

D. They have a dangerous lifestyle.

Conversation 1

9.  A. Father and daughter.

B. Mother and son.

C. Brother and sister.

D. Husband and wife.

10. A. He dont know about the future.

B. He cannot smile anymore.

C. He thinks the world is in danger.

D. He thinks the woman will die.

11. A. He was so young when his father passed away.

B. He was so young when his father left and married a new woman.

C. He didnt ever see his father happy.

D. He wasnt yet born when his father died.  

12. A. lndividuals expecting the worlds end.

B. The weather being sunny.

C. People worrying.

D. People being happy.

Conversation 2

13. A. Brother and sister.

B. Father and daughter.

C. Mother and son.

D. Husband and wife.

14. A.The 14th.

B. The 16th.

C. The 15th.

D. The 13th.

15. A. He heard from his mother.

B. He read the newspaper.

C. He was told by his father.

D. He read the womans article.

Session B: Passages. (2* 10 = 20)

    Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passages, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken ONLY ONCE. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A, B, C, and D. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with the single line through the center.

Passage One

Questions 16-19 are based on the passage you have just heard.

16. A. Because of its simplicity.

B. Because of its complexity.

C. Because of its heaviness.

D. Because of its greatness.

17. A. In the imagination of man.

B. In history.

C. In politics.

D. In art.

18. A. About 35.

B. More than 5,000.

C. Only one.

D. About 150.  

19. A.China.

B. Rome.

C. The Middle East.

D.The North.

Passage Two

Questions 20-22 are based on the passage you have just heard.

20. A. The Church.

B. Emperor Claudius.

C. Lovers.

D. A religious man.

21. A. He told Valentine he couldnt get married.

B. He got married in secret.

C. He made wives and children become soldiers.

D. He ordered soldiers to stay single.

22. A. Romans.

B. Christians.

C. Young soldiers.

D.A young girl.

Questions 23-25 are based on the passage you have just heard.

23. A. The search for immortality.

B. Attention given to cloning.

C. Financial backing given for cloning.

D. Cloning scaring the world.

24. A. Financial backing.

B. Human cloning.

C. Searches for immortality.

D. Controlling technology.

25. A. A professor at Loyola University in Chicago.

B. A professor at Northwestern University in Chicago.

C.A host of a TV program.

D. A Harvard-educated physicist.

PartⅡ Grammar & Vocabulary. (2 * 25 = 50)

    Directions: There are 25 sentences in this section. Beneath each sentences there are four words or phrases marked A, B, C, and D. Choose one word or phrase that best completes the sentence. Write your answer on the Answer Sheet.

26. Nobody knows the age of the earth ________ certain.

A. by                              B. in

C. with                            D. for

27. The giant corporation was making a take-over _______ for a fertilizer plant.

A. control                         B. bid

C. effort                          D. proposal

28. To our _______, Geoffreys illness proved not to be as serious as he had feared.

A. anxiety                         B. view

C. relief                          D. judgment

29. We regret to _______ that it may not be possible to deal with every request.

A. put off                         B. pass on

C. help along                      D.point out

30. _______ to the papers is restricted to Defense Department personnel only.

A. Application                     B. Exception

C. Access                          D.Glance

31. Just as the sun is the central body of the solar system, _______ the nucleus is the core of the atom.

A.so                               B. thus 

C. hence                            D. therefore

32. He did his best to stay awake, but the performance as so boring he just _______ to sleep.

    A. dropped away                    B. dropped out

    C.dropped off                     D. dropped down

33. The Prime Minister commanded that farmers _______ loans from the government.

A. would receive                   B. received

C. ought to receive                D. should receive

34. Contrast may make something appear more beautiful than it is when ________            alone.

A. seen                            B. to be seen

C. is seen                         D. having been seen

35. Theres nothing on TV tonight, ________ rubbish.

A. rather than                     B. more than

C. better than                     D. other than

36. Unlike most students, he doesnt learn English _____ learning.

    A. with the excuse of              B. at the cost of

    C. for the sake of                 D. in the name of

37. Id rather you _______ anything about it for the time being.

    A. not do                          B. dont do

    C. didnt do                      D. wont do

38. The girl will get ________ her nervousness once she is on stage.

    A. over                            B. through

    C. off                             D. away

39. I recognized him at once, but his name _______ me for the moment.

    A. escaped                         B. missed

    C. failed                          D. ignored

40. To study a foreign language, _______.

A. a good dictionary should be bought

B. buying a good dictionary is necessary

C. you should buy a good dictionary

D. it is necessary that you will buy a good dictionary

41. The theory of class currently prevailing in the West is _______ based on what Max Weber, a German sociologist, proposed.

    A. fairly                          B. kindly

    C. greatly                         D. largely

42. She was arrested for _______ state secrets to a foreign reporter in return for her son going abroad.

    A. getting away                    B. giving away

    C. breaking away                   D. putting away

43. The Car Club couldnt _______ to meet the demands of all its members.

    A. assume                          B. guarantee

    C. ensure                          D. confirm

44. Lots of people pretend that they never read advertisements, but this claim _____.

    A. may be hardly doubted           B. may be seriously doubted

    C. may be hard doubting            D. may be doubted serious

45. Lions dont harm domestic animals if wild ones are _______.

    A. adaptable                       B. available

    C. acceptable                      D. achievable

46. Dont worry about your sons illness. What he really needs is _________                              a few days rest.

    A. nothing but                     B. anything but

    C. something but                   D. everything but

47. Only a selected number of landladies in the neighborhood have been allowed by the university to take in ________.

    A. residents                       B. settlers

    C. lodgers                         D. inhabitants

48. The problem _______ when the students refused to do their homework.

    A. arose                           B. aroused

    C. rose                            D. raised

49.To identify a poison you must be able either to ______ a chemical analysis or observe the poison at work on the victim.

    A. carry out                       B. call up

    C. build up                        D. break out

50. You should _______ three days ago.

    A. hand it in                      B. have been handing it in

    C. have handed it in               D. be handing it in

PartⅢ Cloze. (1.5 * 20 = 30 )

     Directions: There are 20 blanks in the following passages. For each blank there are four choices marked A, B, C, and D. You should choose the ONE that fits into the passage. Write your answer on the Answer Sheet.

Are there any relations between Australians and Africans? Because native Australians closely look (51)_______ Africans, some people have made comparisons between them. The (52)______  has long been that there is a strong connection between them. Some have thought that Africans and Australians are close (53)_______ on a genetic level.(54)_______, this is not true. Australians are genetically far away (55)_______  Africans. Their (56)_____ relatives are actually South East Asians. This was (57)______ by one study. Scientists did a study of the blood (58)_____ of nearly 2,000 racial groups. These groups were those who were in their 1492 locations before the (59)______ of significant European colonization. This is when Europeans started traveling (60)______ the globe.This was done to make (61)______ that these populations were not genetically impure. They were of pure and definite (62)_ _____, Study shows that Europeans genes appear to be a (63)______ of one third African and two thirds Asian. This genetic information is very important to the (64)_______ industry. It is this industry that plans to use such (65)_____ to create new drugs. Their drugs will help (66)______ disease. Some people are strongly against the medical companies. They feel that this is (67)_____ of certain racial groups. After all the native groups, which originally gave the (68)______, are not getting anything from this work. They arent (69)_______ any money. It is only the drug companies that (70)________ financially. No matter what people may argue, the study of the blood proteins has provided much information for further studies.

51. A. at              B. as              C. like              D. alike

52. A. option          B. assumption      C. perception        D. reception

53. A. alternatives    B. relatives       C. representatives   D. conservatives

54. A. In person       B. In public       C. In opinion        D. In fact

55. A. from            B. with            C. near              D. apart

56. A. best            B. worst           C. closest           D. farthest

57. A. reckoned        B. registered      C. related           D. revealed

58. A. proteins        B. profiles        C. particles         D. nuclei

59. A. opening         B. beginning       C. origin            D. birth

60. A. around          B. away            C. against           D. across

61. A. confident       B. positive        C. certain           D. correct

62. A. source          B. foundation      C. base              D. origin

63. A. mode            B. maximum         C. mix               D. confusion

64. A. medical         B.surgical        C. chemical          D. mechanical

65. A. foundation      B. information     C. formation         D. combination

66. A. suffer          B. catch           C. fight            D. contract

67. A. exploration     B. exploitation    C. compensation      D. corporation

68. A. samples         B. examples        C. diseases          D. drugs

69. A. delivered       B. discussed       C. paid              D. granted

70. A. evaluate        B. estimate        C. create            D. benefit

PartⅣ Reading Comprehension. (3* 20 = 60)

Directions: There are four passages in this section. Each section is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C, and D. You should decide on the best choice and write your answer on the Answer Sheet.

Passage 1

It remains to be seen whether the reserves of raw materials would be sufficient to supply a world economy which would have grown by 500 per cent. Southeast Asia alone would have an energy consumption five times greater than that of Western Europe in 1970. Incidentally, if the underdeveloped countries started using up pet petrol at the same rate as the industrialized areas, then world reserves would already be exhausted by 1985.

 All this only goes to show just how important it is to set up a plan to conserve and divide up fairly natural resources on a world-wide scale.

This is a matter of life and death because world population is exploding at an incredible rate. By the middle of the next century population will expand every year by as much as it did in the first 1500 years after Christ. In the southern, poor part of the globe, the figures are enough to make your hair stand on end. Even supposing that steps are taken to stabilize world population in the next fifty years, the number of inhabitants per square kilometer will increase by from 4 in the United States to 140 in Southeast Asia. What can we do about it?

In the first hypothesis we do nothing. By the year 2000, the southern parts of the world would then have a population greater than the total world population today. Calcutta would have 60 million inhabitants. It is unthinkable.

Alternatively, we could start acting tight now to bring births under control within fifteen years ago so that population levels off. Even then the population in the southern areas would not stop growing for seventy-five years.

71. By the year 2000 the world economy will have grown by ______.

A. 500 per cent

B.100 per cent

C. four times

D. an unknown amount

72. World petrol reserves will be used up by 1985 if ______.

A. Western European consumption continues to expand

B. Southeast Asia does not limit its consumption

C. underdeveloped countries start to use petrol at the same rate as Western Europe

D. World population continues to expand

73. If we took effective measures right now, the worlds population _________.

A. could stabilize in thirty-five years time

B. would not stop growing for seventy-five years

C. would stop growing in about fifteen years time from now

D. could stabilize in about seventy-five years time

74. The author suggests in the passage that _________.

A. world petrol supplies will have been exhausted by 1985

B. we need to use natural resources carefully and divide them up equally

C. to slow down the economic growth in developed countries might be a best policy

D. raw materials will not be enough for the world economy in 2000

75. The purpose of the author in writing this passage is to _________.

A. urge people to start taking action right away

B. tell people about the astounding rate of population growth

C. describe the problems the world will be faced with

D. give an account of the relationship between population growth and industry  

Passage 2

Why do some new products succeed, bringing millions of dollars to innovative companies, while others fail, with great losses? The answer is not simple, and certainly we cannot say that good products succeed while bad products fail. Many products that function well and seem to meet consumer needs have fallen by the wayside. Sometimes, virtually identical products exist in the market at the same time with one emerging as profitable while the other fails.

McNeal Laboratories Tylenol has become successful as an aspirin substitute, yet Bristol-Meyers entered the test market at about the same time with Neotrend, also a substitute for aspirin, which quickly failed.

The nature of the product is a factor in its success or failure, but the important point is the consumers perception of the products need-satisfying capability. Any new product conception should be aimed at meeting a customer need, and the introductory promotion should seek to communicate that need satisfying quality and motivate the customer to try the product. Often, attitude change is involved, and, in the extreme, changes in life-style may be sought.

Here the company walks a tightrope. A new product is more likely to be successful if it represents a truly novel way of solving a customer problem, but this very newness, if carried too far, may asked the customer to learn new behavior patterns. The customer will make the change if the perceived benefit is sufficient, but inertia is strong and consumers will often not go to the effort that is required. During the late sixties and early seventies Bristol-Meyers met with new product failures that exemplify both of these problems. In 1967 and 1968 the company entered the market with a $5 million advertising campaign for Fact toothpaste, and an $11 million campaign to promote Resolve. Both products failed quickly, not because they didnt work or because there was no consumer need, but apparently because consumers just could see no reason to shift from an already satisfactory product to a different one that promised no new benefit.  

76. The first sentence of first paragraph is a question, to which, the answer is _______.

A. that the good products succeed while the bad fail

B. that the good are not really good but the bad are actually bad

C. that new products will succeed if they function well and fail if they dont

D. not given in the paragraph

77. What are Tylenol and Neotrend?

A. They are names of two drug manufacturers.

B. They are probably two brands of medicine which serve as a substitute for aspirin.

C. Tylenol is a drug manufacturer whereas Neotrend is a new substitute medicine for aspirin.

D. They are probably the names of two laboratories.

78. The success or failure of a product seems to be determined by a number of factors, one of which, the author emphasizes, is the consumers perception of the products _______.

A. quality and price

B. usefulness and durability

C. need-satisfying capability

D. appearance and inner packing

79. What does the author mean when he says the company walks a tightrope (see sentence 1, paragraph 3)?

A. The company has both the chance to succeed and to fail in dealing in a new product.

B. The company has to study the customers behavior before a new product is introduced.

C. The company has to find a new way to solve customers problems before a new product is put on the market.

D. The company has to make a great effort to overcome the customers intertia.

80. Bristol-Meyers failed in promoting Fact toothpaste and Resolve because _____.

A. these products were too expensive as compared with their direct competitors

B. both products failed to meet the customers need

C. the customers could see no sense of a radica1 change of their habits

D. the company forgot an English saying:  You cannot teach an old dog new tricks 

Passage 3

The more women and minorities make their way into the ranks of management, the more they seem to want to talk about things formerly judged to be best left unsaid. The newcomers also tend to see office matters with a fresh eye, in the process sometimes coming up with critical analyses of the forces that shape everyones experience in the organization.

Consider the novel views of Harvey Coleman of Atlanta on the subject of getting ahead. Coleman is black. He spent 11 years with IBM, half of them working in management development, and now serves as a consultant to the likes of AT&T, Coca-Cola, Prudential, and Merch. Coleman says that based on what hes seen at big companies, he weighs the different elements that make for long-term career success as follows: performance counts a mere 10%; image, 30%; and exposure, a full 60%.  

Coleman concludes that excellent job performance is so common these days that while doing your work well may win you pay increases, it wont secure you the big promotion. He finds that advancement more often depends on how many people know you and your work, and how high up they are.

Ridiculous beliefs? Not to many people, especially many women and members of minority races who, like Coleman, feel that he scales have dropped from their eyes. Women and blacks in organizations work under false beliefs, says Kaleel Jamison, a New York-based management consultant who helps corporations deal with these issues. They think that if you work hard, youll get ahead  that someone in authority will reach down and give you a promotion. She adds, Most women and blacks are so frightened that people think theyve gotten ahead because of their sex or color that they play down their visibility. Her advice to those folks: learn the ways that white males have traditionally used to find their way into the spotlight.

81. According to the passage, things formerly judged to be best left unsaid (Lined 3, Pare. 1) probably refers to ______.

A. criticisms that shape everyones experience

B. the opinion which contradict the established beliefs

C. the tendencies that help the newcomers to see office matters with a fresh eye

D. the ideas which usually come up with new ways of management in the organization

82. To achieve success in your career, the most important factor, according to the passage, is to _____.

A. let your superiors know how good you are

B. project a favorable image to the people around you

C. work as a consultant to your superiors

D. perform well your tasks given by your superiors

83. The reason why women and blacks play down their visibility is that they ______.

A. know that someone in authority will reach down and give them a promotion

B. want to give people the impression that they work under false beliefs

C. dont want people to think that their promotions were due to sex or color

D. believe they can get promoted by reason of their sex or color

84. The author is of the opinion that Colemans beliefs are ________.

A. biased

B.popular

C.insightful

D.superficial

85. The best title for this passage would be ________.

A. Role of Women and Minorities in Management

B. The Importance of Being Visible

C. Job Performance and Advancement

D. Sex and Career Success

Passage 4

Geologists have been studying volcanoes for a long time. Though they have learned a great deal, they still have not discovered the causes of volcanic action, they know that the inside of earth is very hot, but they are not sure exactly what causes the great heat. Some geologists have thought that the heat is caused by the great pressure of the earths outer layers. Or the heat may be left from the time when the earth was formed. During the last sixty years scientists have learned about radium, thorium, and other radioactive elements. These give out the heat all the time as they change into other elements. Many scientists now believe that much of the heat inside the earth is produced by radioactive elements.

Whatever the cause of the heat may be, we do know that the earth getter hotter the farther down we dig. In deep mines and oil wells the temperature rises about IF. for each 50 feet. At this rate the temperature 40 miles below the earths surface would be over 4000 F. This is much hotter necessary to melt rock. However, the pressure of the rock above keeps most materials from melting at their usual melting points. Geologists believe that the rock deep in the earth may be plastic, or puttylike. In other words, the rock yields slowly to pressure but is not liquid. But if some changes in the earths crust releases the pressure, the rock melts. Then the hot, liquid rock can move up toward the surface.

When the melted rock works its way close to the earths crust, a volcano may be formed. The melted rock often contains steam and other gases under great pressure. If the rock above gives way, the pressure is released.

Then the sudden expansion of the gases causes explosions. These blow the melted rock into pieces of different sizes and shoot them high in the air. Here they cool and harden into volcanic ash and cinders. Some of this materials falls around the hole made in the earths surface. The melted rock may keep on rising and pour out as lava. In this way, volcanic ash, cinders, and lava build up the cone-shaped mountains t that we call volcanoes.

86. This passage mainly deals with the ______.

A. A. causes of volcanic action

B. formation of volcanoes

C. results of volcanic action

D.work of geologists  

87. The cause for the heat in interior of the earth is _____.

A. radioactive elements

B. the great pressure of the earth

C. not mentioned in the passage

D. the heat remaining from the formation of the earth

88. From the information given in the passage, most minerals would melt ____.

A. A. at 400 F, 5000 feet above sea level

B. at 400F, 5000 feet below sea level

C.at 4000F, at sea level

D. with the pressure of the rock above

89. From the passage we know that thorium(para.1) may be _____.

A. volcano

B. radioactive element

C.the earths out layer

D. heat inside the earth

90. The main idea of the last paragraph is _____.

A. what causes explosions

B. cause of volcanoes

C. formation of volcanoes at earths surface

D. melted rock

PartⅤ Translation. (4* 5 = 20)

91. 所有想制止战争的努力都失败了。

92. 这些广告插页简直就像是不停的自行生产一样!

93. 正像医生拥有更多的普通信息一样,他们对个别的病例也掌握了更多的资料。

94. 他最近的表现远远超出了每个人对他的期望。(far)

95. 我们刚爬到山顶就全部坐下来休息。(No sooner

PartⅥ Writing. (30)

Write on Answer Sheet a composition of about 200 words on the follow topic.

Reading Is the Best Way to Acquire knowledge

State specifically what your view is.

Support your view with reasons.

Bring what you have written to a natural conclusion or a summary.

Marks will be given for content, organization and appropriacy. Failure to follow the instructions may result in a loss of marks.

 

 

 

河北省普通专科接本科教育考试

英语专业模拟试卷(五)答案

(考试时间:150分钟) (总分:240分)

Part I Listening Comprehension

Section A: Conversations. (2’ ×15 = 30’)

1. C 2. B 3. D 4. A 5. B

6. C 7. B 8. A 9. B 10. C

11. A 12. D 13. D 14. C 15. B

Section B: Passages. (2’ ×10 = 20’)

16. B 17. D 18. D 19. C 20. D

21. D 22. B 23. B 24. C 25. D

Part II Grammar & Vocabulary. (2’×25=50’)

26. D 27. B 28. C 29. D 30. C

31. A 32. C 33. D 34. A 35. D

36. C 37. C 38. A 39. A 40. C

41. D 42. B 43. B 44. B 45. B

46. A 47. C 48. A 49. A 50. C

Part III Cloze. (1.5’×20=30’)

51. C 52. B 53. B 54. D 55. A

56. C 57. D 58. A 59. B 60. A

61. C 62. D 63. C 64. A 65. B

66. C 67. B 68. A 69. C 70. D

Part IV Reading Comprehension. (3’ ×20=60’)

Passage 1 71.D 72.C 73.C 74.B 75.A

Passage 2 76.D 77.B 78.C 79.A 80.C

Passage 3 81.B 82.A 83.C 84.C 85.B

Passage 4 86.B 87.A 88.B 89.B 90.C

Part  Translation. (4’ ×5=20’)

91. All attempts to halt the fighting have failed.

92.It is almost as if the inserts keep reproducing themselves!

93.Just as physicians have more information in general, they also have data on individual patients. 94.His recent performances went far beyond everyone's expectation of him.

95.No sooner had we reached the top of the hill than we all sat down to rest.

Part  Writing. (30)

Reading Is the Best Way to Acquire knowledge

Knowledge may be acquired through many ways. One way of getting knowledge is from traveling Another way is by conversation, especially one with a great man. A person may also become knowledgeable through other ways such as listening to the radio or watching television. The best way to acquire knowledge, however, is through reading.

Reading as a means of obtaining knowledge has a number of advantages over many other ways. To begin with, it is the most consistent way of getting knowledge. One can read regularly but few people can travel in the same way. Secondly, reading can ensure a thorough grasp of what you are interested in. This is hardly so when one is listening to the radio or watching TV. Finally, reading is the most flexible of all the ways to obtain knowledge. For example, one can always read for ten minutes before going to bed, but it is not always possible for him to converse with others at such a late hour.

However, there exists one problem about reading. There are all kinds of Books in society. Some are good, while others are bad. 'Good books are beneficial to our soul while bad ones are harmful to our mind. Therefore, it is of great ignorance for the reader to separate good plants from wild weeds. We should read good books and reject harmful ones.

 

 

 

 

河北省普通专科接本科教育考试

英语专业模拟试卷(五)答案

(考试时间:150分钟) (总分:240分)

Part I Listening Comprehension

Section A: Conversations. (2’ ×15 = 30’)

1. C 2. B 3. D 4. A 5. B

6. C 7. B 8. A 9. B 10. C

11. A 12. D 13. D 14. C 15. B

Section B: Passages. (2’ ×10 = 20’)

16. B 17. D 18. D 19. C 20. D

21. D 22. B 23. B 24. C 25. D

Part II Grammar & Vocabulary. (2’×25=50’)

26. D 27. B 28. C 29. D 30. C

31. A 32. C 33. D 34. A 35. D

36. C 37. C 38. A 39. A 40. C

41. D 42. B 43. B 44. B 45. B

46. A 47. C 48. A 49. A 50. C

Part III Cloze. (1.5’×20=30’)

51. C 52. B 53. B 54. D 55. A

56. C 57. D 58. A 59. B 60. A

61. C 62. D 63. C 64. A 65. B

66. C 67. B 68. A 69. C 70. D

Part IV Reading Comprehension. (3’ ×20=60’)

Passage 1 71.D 72.C 73.C 74.B 75.A

Passage 2 76.D 77.B 78.C 79.A 80.C

Passage 3 81.B 82.A 83.C 84.C 85.B

Passage 4 86.B 87.A 88.B 89.B 90.C

Part  Translation. (4’ ×5=20’)

91. All attempts to halt the fighting have failed.

92.It is almost as if the inserts keep reproducing themselves!

93.Just as physicians have more information in general, they also have data on individual patients. 94.His recent performances went far beyond everyone's expectation of him.

95.No sooner had we reached the top of the hill than we all sat down to rest.

Part  Writing. (30)

Reading Is the Best Way to Acquire knowledge

Knowledge may be acquired through many ways. One way of getting knowledge is from traveling Another way is by conversation, especially one with a great man. A person may also become knowledgeable through other ways such as listening to the radio or watching television. The best way to acquire knowledge, however, is through reading.

Reading as a means of obtaining knowledge has a number of advantages over many other ways. To begin with, it is the most consistent way of getting knowledge. One can read regularly but few people can travel in the same way. Secondly, reading can ensure a thorough grasp of what you are interested in. This is hardly so when one is listening to the radio or watching TV. Finally, reading is the most flexible of all the ways to obtain knowledge. For example, one can always read for ten minutes before going to bed, but it is not always possible for him to converse with others at such a late hour.

However, there exists one problem about reading. There are all kinds of Books in society. Some are good, while others are bad. 'Good books are beneficial to our soul while bad ones are harmful to our mind. Therefore, it is of great ignorance for the reader to separate good plants from wild weeds. We should read good books and reject harmful ones.

 

 


 

咨询交流

  • 咨询老师

  • 咨询老师

热门推荐

  • 右侧广告