欢迎来河北专接本网!

咨询热线:0311-85022170

网站首页 > 试题库 > >河北省普通专升本考试英语专业模拟试卷 2【附答案】

河北省普通专升本考试英语专业模拟试卷 2【附答案】

来源:河北专接本网

浏览次数:1次

发布时间:2022-03-09 17:13:01

河北省普通专科接本科教育考试

英语专业模拟试卷(二)

(考试时间:150分钟)

(总分:240分)

说明:请在答题纸的相应位置上作答,在其他位置上作答的无效。

PartⅠ Listening Comprehension

Section A: Conversations. (2*15=30)

Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken ONLY ONCE. After each questions, there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A, B, C, and D, and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with the single line through the center.

1.  A. Butterflies.

B. Medicine.

C. Chocolate.

D. Beer.

2.  A. Work out at a gym.

B. Go to an amusement park.

C. Go camping.

D. Dance in his spare time.

3.  A. The woman knows whats wise.

B. The man has just eaten a lot.

C. The woman worries about her eating.

D. The man just ate sweet food.

4.  A. Teacher and student.

B. Brother and sister.

C. Father and daughter.

D. Mother and son.

5.  A. Pressing employees to work hard.

B. Making hard demands of employees.

C. Insisting that workers cut their beard.

D. Hiring employees with cut beards.

6.  A. A museum.

B. A restaurant.

C. At home.

D. A classroom.

7.  A. He saves it at the bank.

    B. He invests it in stocks.

C. He does things that are risky.

D. He keeps it away in a safe.

8.  A. The man works for Disney Company.

B. The man makes computer generated cartoons.

C. The man has hired an artist from Disney.

D. The man draws with pens.

Conversation 1

9.  A. The attempts by black people to get civil rights.

B. Civil rights laws passed by the government.

C. The civil rights movement of the 60s and 70s.

D. The mans actions during the civil rights movement.

10. A. Teacher and student.

B. Brother and sister.

C. Father and daughter.

D. Mother and son.

11. A. The speakers were both in the civil rights movement.

B. The teacher does not know about the civil rights movement.

C. The civil rights movement was more exciting in the past.

D. The speakers are both Black Americans.

12. A. In 1963.

B. In 1972.

C. In 1990.

D. In 1970.

Conversation 2

13. A. In a game production center.

B. In an office at Microsoft.

C. At Bill Gates home.

D. At Paul Allens home.

14. A. In 1981.

B. In 1975.

C. In 1976.

D. In 1977.

15. A. Marketing.

B. Production.

C. Developing.

D. Programming.

Session B: Passages. (2* 10 = 20)

    Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passages, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken ONLY ONCE. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A, B, C, and D. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with the single line through the center.

Passage One

Questions 16-19 are based on the passage you have just heard.

16. A. How to beat a bad mood.

B. How to do physical exercise.

C. How to talk bad moods out.

D. How to be involved in physical exercise.

17. A. To have enough rest.

B. To do some housework.

C. To take drugs.

D. To talk it out.

18. A. They are the most effective.

B. They are useful but arent best.

C. They are only what doctors like.

D. They are ineffective.

19. A. Swimming.

B. Doing housework.

C. Cooking.

D. Washing.

Passage Two

Questions 20-22 are based on the passage you have just heard.

20. A. American opinions about schools.

B. The role of parents in American education.

C. Responsibility in American classrooms.

D. American high schools.

21. A. American high schools are public schools.

B. American high schools take their responsibilities very seriously.

C. Education has an honored place in American society.

D. Parents share in the school lives of their children.

22. A. Guidance advisers.

B. Their parents.

C. Their teachers.

D. Their organizations.

Questions 23-25 are based on the passage you have just heard.

23. A. He wants to invite the readers to sit down.

B. He is going to talk about the art of photography.

C. He is going to introduce two men who couldnt stand.

D. He wants the readers to focus on the two famous men.

24. A. Self-image is something that a disabled man possesses.

B. Self-image has nothing to do with success or failure.

C. Self-image definitely helps a person succeed.

D. Self-image is a picture that a person discovers himself.

25. A. He lost part of his foot.

B. He cured deafness.

C. He became a football player.

D. He became a great composer.

PartⅡ Grammar & Vocabulary. (2 * 25 = 50)

    Directions: There are 25 sentences in this section. Beneath each sentences there are four words or phrases marked A, B, C, and D. Choose one word or phrase that best completes the sentence. Write your answer on the Answer Sheet.

26. When Mr. Johns went shopping at the thrift(节俭) store, he looks for a _____.

A. bargain                         B. charge

C. gain                            D. purchase

27. Sir Denis, who is 78, has made it know that much of his collection _______ to the nation.

A. has left                        B. is to leave

C. leaves                          D. is to be left

28. The letter was written by someone unknown ________ me.

A. to                              B. by

C. For                             D. with

29. He is not ________ to recover from the shock in one day or two.

A. possible                        B. probable

C. capable                         D. likely

30. After so many days without rain, the ground quickly ________ the little rain that fell last night.

A. dropped                         B. flooded

C. grasped                         D. absorbed

31. He went to work on foot yesterday, though he _______ by bus.

A. must have gone                  B. might have gone

C. would have gone                 D. could have gone

32. To his great job he discovered that his ears became _________.

A. sensitive                       B. aware

C. efficient                       D. sensible

33. By the time he arrives in Beijing, we ________ here for two days.

A. will have stayed                B. have been staying

C. shall stay                      D. have stayed

34. Never before that night ________ the extent of my own power.

A. had I felt                      B. I felt

C. was I felt                      D. I had felt

35. He soon received promotion, for his superiors realized that he was a man of considerable ________.

A. ability                         B. possibility

C. future                          D. opportunity

36. She ran back to the kitchen, eggs ________ carefully in her hands.

    A. holding                         B. to be held

    C. were held                       D. held

37. It is forecast that classic and romantic(浪漫的) colors like wine red, purple and vegetable green will _______ next year, revealing womens charms of maturity.

    A. take in                         B. take off

    C. take out                        D. take after

38. Most native speakers of English will miss consonants(辅音) at their ________.

    A. ease                            B. consciousness

    C. convenience                     D. facilities

39. The association is ________ to raising funds to help the blind.

    A. conducted                       B. committed

    C. concentrated                    D. concerned

40. ________ so many people in the United States been out of work as today.

    A. More than ever before           B. In the past, there have never

    C. Never before have               D. Formerly, there never were

41. Our program is different _________ it stresses the technical skills that business and industry seek as they incorporate(包含) the Internet into their enterprise systems.

    A. in deed                         B. in that

    C. in case                         D. in effect

42. The famous actress did not show up at the party, ________ is disappointing.

    A. that                            B. which

    C. what                            D. it

43. All flights ________ because of the terrible weather, they had to go there by train.

    A. having been canceled            B. having canceled

    C. had been canceled               D. were canceled

44. The scientists have been ________ the necessary funds for their research program.

    A. denied                          B. ignored

    C. neglected                       D. refused

45. If the work ________ by the end of the month is delayed, the construction company will be fined.

    A. to be completed                 B. will be completed

    C. has been completed              D. being completed

46. The wealth of a country should be measured ________ the health and happiness of its people as well as the material goods it can produce.

    A. in line with                    B. in terms of

    C. in regard with                  D. by means of

47. Most of ________ scientists knows of the Suns outer atmosphere comes from studies of solar eclipses(日蚀).

    A. that                            B. what

    C. which                           D. those

48. After several months study, I was able to easily read Japanese novels in the _________.

    A. origin                          B. source

    C. reference                       D. original

49. There is a great increase in retail sales, ________?

    A. does there                      B. hasnt there

    C. isnt there                    D. isnt it

50. Our hopes _________ and fell in the same instant.

    A. arose                           B. rose

    C. raised                          D. aroused

PartⅢ Cloze. (1.5 * 20 = 30 )

     Directions: There are 20 blanks in the following passages. For each blank there are four choices marked A, B, C, and D. You should choose the ONE that fits into the passage. Write your answer on the Answer Sheet.

Mr. Brown has been senator for quite a few years. He was used to getting favors from businesses in the state he (51) ____________; it was just how things got done. He never expected that he would get (52) ____________ engaging in bribery.

A few months before the senator had met with a man who he thought represented the logging industry. The man said that he wanted a law that would allow his company to (53) ____________ down trees that many people didnt want to cut. These trees existed in government (54) ____________ areas. He (55) ____________ that he was willing to pay money. He would give the senator a good deal of money to (56) ____________ that the bill was (57) ____________ in the congress. (58) ____________, for the senator, the man wasnt who he said he was. He was actually a detective for the (59) ____________ in the senate. And it was this body that (60) ____________ the ethics of its members.

Journalists put microphones in front of the senators face and asked (61) ____________ he planned to do. What did he have to say about being (62) ____________ of taking money from a special interest group? The senator (63) ____________, This is all a big misunderstanding. I am an ethical man with (64) ____________ integrity to ever do something like that!

The reporters continued to attack him and then in an irritated tone a lawyer of the senator stated, The senator (65) ____________ that he is innocent. He says that this is just a/an (66) ____________ by politicians who do not like him to discredit him. They only want to (67) ____________ him from power. (68) ____________ his attorney was speaking to the reporters, the senator left. He (69) ____________ into a building. He was later found (70) ____________ of taking bribes. As a result he was expelled from the Senate.

51. A. represented     B. presented       C. symbolized        D. devoted

52. A. strained        B. spoiled         C. struck            D. stung

53. A. divide          B. split           C. chop              D. slice

54. A. proclaimed      B. protected       C. produced          D. protested

55. A. demanded        B. challenged      C. insisted          D. claimed

56. A. see             B. observe         C. watch             D. look

57. A. carried forward B. pressed forward C. put forward       D. moved forward

58. A. Unfortunately   B. Unfavorably     C. Unsuccessfully    D. Unsuitably

59. A. community       B. commitment      C. commission        D. committee

60. A. enquires        B. investigates    C. researches        D. inspects

61. A. which           B. how             C. what              D. whether

62. A. blamed          B. accused         C. committed         D. involved

63. A. excluded        B. exclaimed       C. executed          D. exerted

64. A. too much        B. much too        C. so much           D. much so

65. A. retains         B. sustains        C. maintains         D. remains

66. A. intention       B. attempt          C. challenge         D. trial

67. A. refresh         B. restore          C. render            D. remove

68. A. Which           B. Because          C. Although          D. Since

69. A. disguised       B. discharged       C. disappeared       D. dismissed

70. A. penalty         B. nasty            C. faulty            D. guilty

PartⅣ Reading Comprehension. (3* 20 = 60)

Directions: There are four passages in this section. Each section is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C, and D. You should decide on the best choice and write your answer on the Answer Sheet.

Passage 1

One must recognize the very considerable multiplication of disciplines, particularly in the sciences, which by widening the total area of advanced studies has produce an enormous number of specialists whose particular interest are précised defined. These people would work in some isolation if they were not able to keep in touch with similar isolated groups in other countries.

Frequently these specializations lie in areas where very rapid developments are taking place, and also where the research needed for developments is extremely costly and takes a long time. It is precisely in these areas that the advantages of collaboration and sharing of expertise appear most evident. Associated with this is the growth of specialist periodicals, which enable scholars to become aware of what is happening in different centers of research and to meet each other in conferences. From these meeting come the personal relationships which are at the bottom of almost all formalized schemes of cooperation, and provide them with their most satisfactory stimulus.

But as the specializations have increased in number and narrowed in range, there has been an opposite movement towards interdisciplinary studies. These owe much to the belief that one cannot properly investigate the incredibly complex problems thrown up by the modern world, and by recent advances in our knowledge along the narrow front of a single discipline. This trend has led to a great deal of academic contact between disciplines, and a far greater emphasis on the pooling of specialist knowledge, reflected in the broad subjects chosen in many international conferences.

71. Which of the following best summarizes the passage?

A. The importance of specialization in science.

B. Aa new trend in science.

C. Specialization is narrowed in range.

D. Two opposite trends in science.

72. Specialization makes scientist _________.

A. work by them selves

B. have to cooperate and communicate with each other

C. progress rapidly

D. improve personal relationships

73. The reasons for specialization include _________.

A. gradual advances in some fields of research

B. rapid findings in research

C. the advantages of collaboration and sharing of expertise

D. all of the above

74. Which of the following illustrate(s) scholarly collaboration?

A. Specialist periodicals.

B. Academic conferences.

C. Personal relationships with fellow scientists.

D. all of the above

75. The reason for interdisciplinary studies is _________.

A. international conferences

B. increased academic contact

C. complex scientific problems

D. our narrow knowledge

Passage 2

A rapid means of long-distance transportation became a necessity for the United States as settlement spread ever farther westward. The early trains were impractical curiosities, and for a long time the railroad companies met with troublesome mechanical problems. The most serious ones were the construction of rails able to bear the load, and the development of a safe, effective stopping system. Once these were solved, the railroad was established as the best means of land transportation. By 1860 there were thousands of miles of railroads crossing the eastern mountain ranges and reaching westward to the Mississippi. There were also regional southern and western lines.

The high point in railroad building came with the construction of the first transcontinental system. In 1862 Congress authorized two western railroad companies to build line from Nebraska westward and from California eastward to a meeting point, so as to complete a transcontinental crossing linking the Altlantic seaboard with Pacific. The Government helped the railroads generously with money and land. Actual work on this project began four years later. The Central Pacific Company, from California, used Chinese labor, while the Union Pacific employed Crews of Irish laborers. The two groups worked at remarkable speed, each trying to cover a greater distance than the other. In 1869 they met at a place called Promontory in what is now the state of Utah. Many visitors came there for great occasion. There were joyous celebrations all over the country, with parades and the ringing of church bells to honor the great achievement.

The railroad was very important in encouraging westward movement. It also helped to build up the industry and farming by moving raw materials and by distributing products rapidly to distant markets. In linking towns and people to one another it helped unify the United States.

76. The major problem with Americas railroad system in the mid 19th century lay in __________.

A. poor quality rails and unreliable stopping systems

B. lack of financial support for development

C. limited railroad lines

D. lack of a transcontinental railroad

77. The building of the first transcontinental system __________.

A. brought about a rapid growth of industry and farming in the west

B. attracted many visitors to the construction sites

C. attracted laborers from Europe

D. encouraged people to travel all over the country

78. The best title for this passage would be __________.

A. Settlements Spread Westward

B. The Coast-to-coast Railroad : A Vital Link

C. American Railroad History

D. The Importance of Trains in the American Economy

79. The construction of the transcontinental railroad took ________.

A. 9 years.

B. 7 years.

C. 4 years.

D. 3 years.

80. What mostly likely make people think about a transcontinental railroad?

A. The possibility of government support for such a task.

B. The need to explore Utah.

C. The need to connect the east coast with the west.

D. The need to develop the railroad industry in the west.

Passage 3

The medical world is gradually realized that the quality of the environment in hospital may play a significant role in the process of recovery from illness.

As part of a nationwide effect in Britain to bring art out of the galleries and into public places, some of the countrys most talented artists have been called in to transform older hospitals and ]to soften the hard edges of modern buildings]. Of the 2500 National Health Service hospitals in Britain, almost 100 now have significant collections of contemporary art in corridors, waiting areas and treatment rooms.

These recent initiatives(创造精神) owe a great deal to one artist, Peter Senior who set up his studio at a Manchester hospital in northeastern England during the early 1970s. He felt the artist had lost his place in modern society and that art should be enjoy by a wider audience.

A typical hospital waiting room might have as many as 5000 visitors each week. What better place to hold regular exhibitions of art? Senior held the first exhibition of his own paintings in the out  patients waiting area of the Manchester Hospital in 1975. Believe to be Britains first hospital artist, Senior was so much in demand that he was soon joined by a team of six young art school graduates.

The effect is striking. Now in the corridors and waiting rooms the visitor experiences a full view of fresh colors, playful images and restful courtyards.

The quality of the environment may reduce the expensive drugs when a patient is recovering from an illness. A study has shown that the patients who had a view onto a garden needed half the number of strong pain killers compared with patients who had no view at all or only a brick wall to look at.

81. to soften the hard edges of modern buildings(Para.2) means _________.

A. decorate hospitals with art collections

B. make the corners of hospital buildings round

C. change peoples attitude toward hospitals

D. replace the old buildings with modern buildings

82. We learn that Peter Senior is a _________.

A. doctor interested in arts

B. artist who refuses to hold art exhibitions in hospitals

C. pioneer in introducing art into hospitals

D. artist who owns a great deal of property

83. According to Peter Senior, we can infer that _________.

A. modern hospitals have lost a lot of patients

B. art is not appreciated by a large number of people in modern society

C. patients should be encouraged to learning painting

D. artists can not find their positions in modern society

84. Six young art school graduates joined Peter Senior because _________.

A. they saw Peter Seniors idea very exciting

B. Peter Senior needed artists more talented than him

C. they wanted to join Peter Seniors popularity

D. more and more hospitals needed artists to improve their environment

85. The effect is striking(Para.5) most probably means that _________.

A. hospitals dont need drugs now

B. patients no longer wholly depend on expensive drugs

C. hospitals become restful courtyards now

D. patients prefer enjoying arts to talking drugs

Passage 4

Having no language, infants cannot be told what they need to learn. Yet by the age of three they will have mastered the basic structure of their native language and will be well on their way to communicative competence. Acquiring their language is a most impressive intellectual feat. Studies of how children learn language generally agree that the most remarkable aspect of this feat is rapid acquisition of grammar. Nevertheless, the ability of children to conform to grammatical rules is only slightly more wonderful than their ability to learn words. It has been estimated that the average high school graduate in the United States has reading vocabulary of 80000 words, which includes idiomatic expressions and proper names of people and places. This vocabulary must have been learned over a period of 16 years. From the figures, it can be calculated that the average child learns at a rate of about 13 new words per day. Clearly a learning process of great complexity goes on at a rapid rate in children.

86. According to the passage, approximately how long does it take children to learn the basic structure of their native language?

A. One year.

B. Two years.

C. About two and half years.

D. Thirteen years.

87. What is the main subject of the passage?

A. Language acquisition in children.

B. Teaching languages to children.

C. How to memorize words.

D. Communicating with infants.

88. The word feat in Line 6 is closest in meaning to which of the following?

A. Experiment.

B. Idea.

C. Activity.

D. Accomplishment.

89. In Line 10, the word which refers to _______.

A. their ability

B. reading vocabulary

C. idiomatic expression

D. learning process

90. According to the passage, what is impressive about the way children learn vocabulary?

A. They learn words before they learn grammar.

B. They learn even very long words.

C. They learn words very quickly.

D. They learn the most words in high school.

PartⅤ Translation. (4* 5 = 20)

91. 访问母校唤起了她的美好回忆。

92. 从人口的总体考虑,我们必须更多的关注摄入少量的,在不知不觉中污染我们世界的杀虫剂所造成的延缓效应。

93. 对大多数人来说,工作不仅仅是一种必须,它还是人们生活的焦点,是他们创造性的源泉。

94. 尽管他回到美国时,数千人前去欢迎他并参加了为他举行的游行,而他却不是一个美国公民。

95. 虽然共和国可能诞生在东部,但建国后的绝大部分时间和精力都花在向西开拓上。

PartⅥ Writing. (30)

Write on Answer Sheet a composition of about 200 words on the follow topic.

The Disadvantages of Developing Private Cars

State specifically what your view is.

Support your view with reasons.

Bring what you have written to a natural conclusion or a summary.

Marks will be given for content, organization and appropriacy. Failure to follow the instructions may result in a loss of marks.

 

 

 

 

参考答案

Section A: Conversations. (2’ ×15 = 30’)

1. C 2. A 3. B 4. B 5. C

6. D 7. A 8. D 9. C 10. C

11. D 12. A 13. B 14. B 15. A

Section B: Passages. (2’ ×10 = 20’)

16. A 17. D 18. B 19. A 20. D

 21. B 22. A 23. D 24. C 25. D

 Part II Grammar & Vocabulary. (2’×25=50’)

26. A 27. D 28. A 29. D 30. D

31. D 32. A 33. A 34. A 35. A

36. D 37. B 38. C 39. B 40. C

41. B 42. B 43. A 44. A 45. A

46. B 47. B 48. D 49. C 50. B

Part III Cloze. (1.5’×20=30’)

51. A 52. D 53. C 54. B 55. D

56. A 57. C 58. A 59. D 60. B

61. C 62. B 63. B 64. A 65. C

66. B 67. D 68. A 69. C 70. D

Part IV Reading Comprehension. (3’ ×20=60’)

Passage 1 71.D 72.B 73.C 74.D 75.C

Passage 2 76.A 77.A 78.B 79.D 80.C

Passage 3 81.A 82.C 83.B 84.D 85.B

Passage 4 86.B 87.A 88.D 89.B 90.C

Part  Translation. (4’ ×5=20’)

91.Her visit to her old school again conjured up some good memories.

92.For the population as a whole, we must be more concerned with the delayed effects of absorbing small amounts of the pesticides that invisibly pollute our world.

93.Work is more than a necessity for most human beings; it is the focus of their lives, the source of their creativity.

94.Though thousands of people cheered him and attended a parade in his honor upon his return to the United States, he was not an American citizen.

95.Although the Republic may have been born in the East, it had spent most of its time and energies since then moving west.

Part  Writing. (30’)

The Disadvantages of Developing Private Cars

 With the fantastic spur both in industry and in economy in China, the number of people who own private cars is on the rise. Some people have bought cars of their own, and others are planning to buy cars. But there have been two quite different views on this phenomenon.

Some claim that there are many advantages brought about by cars. First, the automobile industry provides jobs for countless workers and strong support for other industries. Second, if conditions permit, owning a car can make us work more efficiently. Finally, life will become more convenient. A car allows one to move freely and with a car there is no need to wait for the bus in the cold or under the burning sun.

However, others strongly object to the increase in developing private cars. They hold that automobiles will give rise to a series of problems. In the first place, as more and more cars are produced and run in the street, a large volume of poisonous gas will be given off, polluting the atmosphere and causing actual harm to the health of people. Next, private cars contr123te to traffic congestion so greatly that the advantages gained in comfort and freedom are often cancelled out by the frustration caused by traffic jams. The last problem is the increasing number of car accidents that have killed and will kill a lot of people in a friction of a second.

In my opinion, although automobiles have been playing a vital part in the daily activities of our society, they also bring us numerous troubles such as more serious environmental pollution, more traffic accidents and more energy consumption. They drink up huge amounts of fuel and throw out huge amounts of pollutants. Traffic accidents kill thousands and thousands of people each year and cripple more. Jams waste our precious time. Therefore I am against developing private cars.

 

 


 

咨询交流

  • 咨询老师

  • 咨询老师

热门推荐

  • 右侧广告